Header Duurzaamheid

Duurzaamheid

Duurzaamheid zit in ons bedrijfs-DNA

Binnen ons bedrijf is duurzaamheid onze eerste prioriteit. Het loopt als een rode draad door onze organisatie heen. Zowel in het productieproces, als in de producten die we maken.

Duurzame productielocatie

Elke investering die we in onze fabriek doen, draagt bij aan een beter milieu. De laatste jaren zijn we veel duurzamer gaan produceren. De machines die nog op olie draaiden zijn vervangen door elektrische machines. Er is een nieuw koelingssysteem aangelegd én de verlichting is vervangen voor ledverlichting. Nu verbruiken we veel minder energie en verlagen we de CO2-uitstoot.

Duurzame verpakkingen

Natuurlijk is er ook volop aandacht voor duurzame verpakkingen. De verpakkingen worden zoveel mogelijk van gerecycled materiaal gemaakt. Het materiaal is zo dun mogelijk, zodat we minder grondstoffen nodig hebben.

Verder werken we samen met Plastic Heroes. Met het plastic afval dat consumenten hier inleveren maken wij weer nieuwe verpakkingen. Wij kopen dit plastic op en recyclen en verwerken het weer. Zo is de ‘plastic cirkel’ rond.

Biobased

De ontwikkeling van biobased-materialen gaan snel. Dit zijn grondstoffen die bijvoorbeeld uit suikerriet worden gewonnen. Een interessante nieuwe grondstof voor verpakkingen. We zijn er nu volop mee aan het testen. Want duurzaam ondernemen doen we niet alleen voor onszelf, maar ook voor de omgeving en de volgende generatie.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief